Вони вдягнені у цивільне і їздять звичайним автомобілем. Втім, це єдине, що відрізняє їх від звичайних інспекторів.

Віктор Іващук, начальник відділу ДПС УДАІ УМВС України в Рівне нській області: — Згідно нормативних документів, які регламентують діяльність працівників дорожньо-патрульної служби, один із видів нагляду за дорожнім рухом з використанням транспортних засобів може бути прихованим. Працівниками ДАІ при цьому використовується транспортний засіб звичайного пофарбування без написів та розпізнавальних знаків. Такий варіант несення служби має на меті профілактику аварійності на ділянках доріг, де спостерігається ріст аварійності саме через такий вид порушення. Також такий варіант унеможливлює протиправні дії як з боку водія, так і працівника ДАІ щодо отримання та давання хабара.

Полювати на порушників ДАІшники-конспіратори вирішили на дорозі Київ-Чоп поблизу села Бабин. На їхнє авто водії не зважають, тому часто перевищують швидкість, а в цей час порушення вже фіксують пристроєм "Візир”. А за декілька кілометрів порушників зупиняють працівники ДАІ і демонструють, чому на тх доведеться скласти адміністративний протокол.

Та показувати водію, що саме він порушив, зовсім необов’язково, - кажуть працівники ДАІ. Якщо порушення зафіксоване на фото чи відео, постанову про притягнення порушника до адмінвідповідальності можна виносити і без його участі.

ДАІшники обіцяють і надалі грати у конспіраторів. Кажуть: цей спосіб виявлення порушників досить дієвий. Тож сподіваються, що відтепер рівненські водії зважатимуть на дорожні знаки і порушуватимуть значно менше.