Державна мова повинна бути єдиною. У цьому переконані депутати Рівненської обласної ради. Завтра вони на сесії будуть розглядати звернення до Голови Верховної Ради України та Президента України у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про засади державної мовної політики».

Двадцять сім обласних обранців звернулися до керівництва Рівне нської обласної ради, аби провести позачергову сесію. Питання буде одне - звернення до Голови Верховної Ради України та Президента України у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про засади державної мовної політики». Текст звернення сьогодні розглядали на засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури і духовності.

Ініціювали позачергову сесію Рівне нської обласної ради депутати від опозиції. Вони ж і текст підготували. Кажуть, Верховна рада має займатися економічними питаннями, а не розколювати український народ.

В результаті члени комісії, щоправда з правками по тексту, підтримали звернення та винесли його на розгляд сесії обласної ради.

Якщо завтра обласні обранці приймуть звернення, то воно буде вже третім з початку року, яким Рівне нська обласна рада просить захистити українську мову.