На дії інспекторів управління захисту справ споживачів скаржиться Громадська організація "Спілка водіїв". Хто правий, а хто ні — намагалася розібратися Анна Яцук.

З початку року територіальне управління захисту прав споживачів здійснює перевірки маршрутних таксі. Голова правління "Спілки водіїв" Сергій Овчинніков запевняє: роблять вони це незаконно. Адже спочатку управління мало б затвердити плани проведення перевірок і розмістити їх на офіційному сайті Державного комітету України. Але цього зроблено не було.

Також Спілку водіїв обурює те, що перевірки маршрутних таксі проводяться дуже часто і без присутності перевізників. Кажуть, що займатися подібною роботою має Головавтотрансінспекція. Представники останньої таки думки поділяють.

У територіальному управлінні у справах захисту прав споживачів всі закиди у свій бік відкидають. Кажуть, перевірка є плановою і проходить відповідно до завдання Держспоживстандарту України. Переконують: у минулому році аналогічних перевірок не проводилось, а цьогоріч про неї повідомлені всі перевізники.

Управління у справах захисту прав споживачів проводитиме перевірки до кінця першого кварталу цього року. Спілка ж водіїв з цим не згодна. Її представники вже направили припис до прокуратури, аби та проконтролювала законність дій перевіряючого органу.