Ще один протест відбувся сьогодні на центральному майдані Рівного. В обідню пору там зібралися найактивніші супротивники законопроекту Ківалова-Колесниченка і співали українських пісень. Аналогічні акції нині відбулися одночасно у всіх обласних центрах України.

Всеукраїнську акцію проти законопроекту "Про засади державної мовної політики" сьогодні підтримали кілька десятків рівнян. Протест відбувся одночасно у всіх містах України. У Рівному небайдужі до майбутнього державної мови вийшли на Майдан Незалежності. Між тим, до ухваленого зі скандалом та бійкою у першому читанні законопроекту, серед перехожих ставлення різне.

Протест зібрав на Майдані Незалежності людей зовсім різного віку і професій. Захистити рідну мову прийшли й майстри її слова.

Акція не політична, наголошують громадські активісти. Її мета - захистити українську мову як єдину державну, а крім того й не дати витратити величезні гроші з бюджету. У разі прийняття закону, його реалізація потребуватиме 17-ти мільярдів державних гривень.

На знак протесту активісти співали українських пісень і влаштували своєрідний флешмоб.