Весна до Рівного прийшла з танцями. Понад 400 пар з усієї України у вихідні змагалися за першість зі спортивного бального танцю "Весна Рівного 2009". Хоча участі в чемпіонаті Андрій Лобчук не брав, але кілька коронних па все ж засвоїв.

Для наймолодших учасників змагань Олександра та Олександри з Рівного — це перший вихід на паркет. Дітки розповідають: хоча танцями займаються лише кілька місяців, почувають себе впевнено і вже мають свій коронний номер.

Брали участь у змаганнях і більш досвічені танцюристи. Житомиряни Орест та Ірина займаються бальними танцями більше одинадцяти років. Тому налаштовані лише на перемогу. Загалом на паркеті Палацу дітей та молоді танцювали пари з Житомира, Луцька, Львова, Тернополя, Івано-Франківська та Черкас. Судді кажуть: рівень підготовки всіх учасників заслуговує поваги та оплесків. Тому й оцінювати танцюристів було важко.

У рамках змагань пройшов і чемпіонат серед молоді та дорослих "Україна танцювальна". Тут перемогу здобули танцюристи із Житомира.

Завдяки ж місцевим учасникам змагань, чимало нагород залишилося у Рівному. Лише вихованці школи танцю Рівне нського палацу дітей та молоді посіли двадцять призових місць у різних вікових категоріях.