Держава вирішила боротися з нелегальними перевізниками. Ця проблема є основною у системі автоперевезення. У цьому переконує президент «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Ігор Шкіря. Сьогодні він завітав у Рівне і поспілкувався з автоперевізниками області.

У Рівне нській області курсує тисяча автобусів та маршруток. Власниками їх є 300 підприємців. Частина з них сьогодні завітала на зустріч з радником Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з питань транспорту. Ігор Шкіря зазначає, проблеми у перевізників у всіх регіонах однакові.

Тому боротьба з нелегалами зараз на першому місці у можновладців. Проводять нескінченні перевірки та рейди. За їх результатами накладають величезні штрафи як на перевізників, так і на їхніх водіїв. Знайомі столичним чиновникам й інші рівненські проблеми.

Незабаром в Україні планують заборонити використовувати переобладнані мікроавтобуси. Мовляв, вони найчастіше потрапляють в аварії. Перевізники з цим незгодні. Кажуть, доїхати українським "Богданом" до Києва неможливо: він набагато повільніший, жорсткий і так само переобладнаний із вантажного на пасажирський.

Аби Європа все ж стала ближчою до України, вітчизняним перевізникам планують ще компенсовувати проїзд пільговиків, допомогти з купівлею українських автобусів, зробити конкурсні комітети менш корумпованими. Але всі ці обіцянки планують втілити у життя лише після виборів.