Водії, зварювальники, верстатники і бухгалтери, а також працівники сфери обслуговування — найпотрібніші професії на обласному ринку праці. Інших вакансій у центрах зайнятості майже немає, та й ті, що є, оплачуються погано, визнають фахівці. Про безрадісне сьогодення і туманні перспективи рівненських безробітних - Андрій Лобчук.

У кілька разів зменшилась кількість вакансій у центрах зайнятості. На одне робоче місце тепер претендує двадцять чоловік, а у північних районах області ця цифра у п'ять разів більша. Крім цього, нині дванадцять тисяч громадян мають неповну зайнятість, а ще дві тисячі — у неоплачуваних відпустках, кажуть фахівці.

Не кращою є ситуація і у приватних кадрових агенціях. Попри кризу, в обласному центрі зайнятості минулого місяця змогли працевлаштувати понад дві з половиною тисячі осіб. Там кажуть: нині, як і раніше, найбільше затребуваними на ринку праці є водії різних категорій, зварювальники та представники інших робітничих професії.

Натомість у кадровій агенції розповідають: до них мало не щодня звертаються саме водії. Втім, і державні, і приватні організації з працевлаштування запевняють, що знайти роботу нині можуть бухгалтери і працівники сфери обслуговування. І сподіваються: з приходом весни робочі руки будуть потрібні на будівництві та у сільському господарстві. А от чи високою буде оплата праці — фахівці не знають.