Приказка про непроханих гостей комунальників не лякає. Так само, як і темні під'їзди. Вони ходять від дверей до дверей і просять боржників сплатити за квартиру. Кажуть, буде оплата - буде й світло на сходах. Мешканці заперечують: мовляв, платити ні за що. Одне слово - історія темна, каже Ірина Ничипорук.

У під’їздах Рівного темно. Щоправда, не у всіх. Через борги мешканців перед ЖКП "Рівне енерго” відключило елекропостачання у тих будинках, які винні найбільше.

У будинок номер 32 на вулиці Соломії Крушельницької без ввімкнутого ліхтарика краще не заходити. Темрява тут уже більше тижня. Комунальники переконані: мешканці самі винні, адже платять невчасно. Така практика вже дала результати: після відключення в одному з будинків борг погасили, а у під’їзді знову стало світло.

Мешканці кажуть: про відключення їх ніхто не попередив, причину довелося з’ясовувати самостійно. А борги здебільшого там, де живуть квартиранти.

Гостей у квартирах-боржниках не чекали, тому у деяких не відчинили двері. Інші розраховувались на місці. Хоча більшість налаштована рішуче: поки у під’їзді темно, платити комунальникам немає за що.

Тим часом мешканці переконані: криміногенна ситуація у місті й так напружена, тому такий спосіб вирішення проблеми — варварський.