Загальмувати ціни принаймні на папері спробували сьогодні обласні чиновники. Кажуть - підстави для здорожчання начебто і є, та от людям від цього не легше. Тому про стабільні ціни спробували домовитися з виробниками і торговцями.

Хліб, цукор, олія, борошно та овочі. Саме ці продукти найпомітніше здорожчали від початку року. А хліб на РІвненщині чи не найдорожчий в Україні - кажуть економісти. Як зупинити зростання цін і при цьому не знищити виробників та торговців - ламають голови обласні чиновники.

Аби чимшвидше зупинити ціни, чиновники пропонують виробникам і продавцям меморандум. Мовляв, так останні зобов'язуються не піднімати ціни принаймні на соціальні харчі. Які саме - у документі ретельно виписали. Заодно визначили й інші зобов"язання сторін. Виробники ніби й не проти. Навзаєм пропонують чиновникам глобальніше дивитися на проблему.

Натомість великі магазини, які формують цінову політику в місті, кивають на столицю. Такий меморандум з урядом їхнжє керівництво давно підписало.

Першим свій підпис під документом поставив голова облдержадміністрації Віктор Мачтук. Щоправда не всі, хто прийшов на зустріч, наслідували його приклад.