Історична Волинь об'єднується задля розвитку туризму. Як розвивати його зовнішній напрям міркували представники 5-ти західних регіонів - Житомирщини, Хмельниччини, Тернопільщини, Волині та Рівненщини. Губернатори цих областей підписали угоду про співпрацю. Охочі ж помандрувати вже можуть обирати собі туристичні маршрути на новорозробленому інтернетпорталі.

Сюди з'їхалися експерти з Житомирщини, Хмельниччини, Волині та Рівне нщини обговорити як розвивати зовнішній туризм.

Ініціатором та ідейним натхненником об'єднатися задля туризму стала Рівне нщина. Проект неабияк зацікавив сусідні регіони.

Для розвитку "Волині туристичної" зроблено вже чимало, розповідають засновники проекту. Зокрема, є сайт, де любителі помандрувати вже можуть обирати собі туристичні маршрути Волинню за різними напрямками, на кшталт історичного, сакрального чи ж бо активного. Ще пропонують туристам топ-10 найцікавіших місць, серед них Замок Любарта, Музей бурштину, Шацькі озера, "Поле Берестецької битви". Розроблено і брошуру-путівник для мандрівників. Їх проект зацікавить, впевнені в туристичних агенціях.

Один з таких - "Пересопниця". Культурно-археологічний центр також в списку топ-10. Тут готові розважати туристів не тільки експозиціями та фестивалями. Запрошують і любителів активного відпочинку.

Нині одна з основних проблем, нарікають засновники проекту "Волині туристичної" - нестача професійних екскурсоводів. Підшукати кадри обіцяють в найближчий час. Щоб заманити побільше туристів планують рекламувати туристичні маршрути в придорожніх ресторанах, готелях та заправках. Розміщуватимуть рекламу і на білбордах. А ще встановлять вказівники з логотипом "Волині туристичної".