Мешканці рівненських будинків знову воюють за прибудинкову територію з підприємцями. Напередодні імпровізований мітинг зібрався на Кіквідзе. Люди обурилися, що під їхніми вікнами місцевий бізнесмен зрізав посаджені ними дерева і збирається будувати там магазин. Кажуть, землю підприємець захопив самовільно, адже це їхня прибудинкова територія.

Мешканці трьох багатоквартирних будинків на вулиці Кіквідзе у Рівному шоковані: на їхній прибудинковій території підприємець збирається будувати магазин і вже зрізав близько десятка посаджених людьми фруктових дерев. На цій ділянці не один рік стоїть занедбана споруда незрозумілого призначення, у котрій раніше був магазин. Мешканці розповідають, за стінами будівлі, просто під вікнами їхніх будинків постійно збираються п'яниці та бомжі, розпивають спиртне, справляють природні потреби, б'ються чи сплять. Люди змушені постійно викликати міліцію, їхні діти навіть бояться там гуляти. А тепер нове лихо - власник закинутого магазина хоче його відбудувати і розширити - на їхній, кажуть мешканці, прибудинковій території.

Те, що це справді прибудинкова територія, підтверджує і начальник тамтешнього ЖКП.

Тим часом представник підприємця, котрий планує будувати магазин, із готовністю демонструє усі дозволи з підписами міських чиновників - і на зрізання дерев, і на будівництво, і на оренду цієї ділянки. Останній документ датований ще 2006 роком. Представник забудовника переконує, крім того що підприємець має законне право на будівництво, він ще й допоможе мешканцям. Адже територія навколо буде впорядкованою і доглянутою, тож місця для п'яних оргій під людськими вікнами не залишиться.

У те, що від майбутнього будівництва їхнє життя поліпшиться, люди не вірять. Тож покладаються на захист керівництва міста.

Як сталося, що землю, котру підприємець винаймає ще з 2006 року, розподілили як прибудинкову територію, нині мають з'ясувати міські чиновники. Якщо договір оренди таки виявиться чинним, мешканцям обіцяють відшкодувати сплачений ними тариф за обслуговування території, однак прибудинковою вона більше не буде.

Чиновник припускає, що прорахунок у розподілі прибудинкових територій допустили не тільки на Кіквідзе і такі проблеми в Рівному після введення побудинкових тарифів. вочевидь. виникатимуть неодноразово.