"Сталий розвиток, "соціальна мобілізація" і ще багато гарних і звучних словосполучень тепер міцно увійдуть до лексикону студентів Національного університету водного господарства та природокористування. Для них запровадили спеціальний курс Програми розвитку ООН. Разом з дисциплінованими студентами "водника" на лекції побувала й Оксана Конопацька.

Завдяки впровадженню сталого розвитку якість життя людей має покращуватися. А соціальна мобілізація вчить, як розробляти та впроваджувати проекти у різних сферах.

Студентам факультету менеджменту Національного університету водного господарства та природкористування розповіли про практичний досвід застосування соціальної мобілізації для місцевого сталого розвитку в Україні та світі.

Олена Урсу, експерт муніципальної програми врядування та сталого розвитку ПРООН: "У Рівному ми впровадили 10 проектів — чи то ремонт даху чи ще щось. У процесі впровадження проектів люди найчастіше не готові, щоб самостійно взяти на себе відповідальність із впровадження проекту. Це все вимагає особливих навиків, які дає соціальна мобілізація, і ми вважаємо, що буде легше впроваджувати, коли студенти з вишів матимуть такі знання".

Організатори впевнені: чим більше знатимуть студенти про сталий розвиток, тим простіше у майбутньому буде впроваджувати різні проекти. А відтак — вирішувати найболючіші проблеми рівнян.