У Рівному немає хорошої спортивної бази. У цьому ще раз переконались депутати обласної ради. На виїзному засіданні вони відвідали деякі дворові спортивні майданчики, стадіон Авангард та веслувальну станцію на озері Басів Кут. Побачене - далеко не потішило око.

Поламані футбольні ворота, знищені забори та відсутність нормального покриття - так нині виглядає більшість прибудинкових спортивних майданчиків міста. У Рівному їх є 27, а відремонтовані лише два - на Соборній та Мельника. На відновлення інших потрібні не малі гроші. У середньому 150 тисяч на кожен.

На стадіоні Авангард ситуація набагато гірша. Тренер з легкої атлетики Ярослав Нечипорець вже 13 років займається із спортсменами у приміщенні, яке все покрите цвіллю. Через це вже має проблеми зі здоров'ям. Каже, у таких умовах працювати не можливо.

За попередніми підрахунками на ремонт стадіону потрібно 40 мільйонів гривень. Депутат обласної ради Василь Дума відновлення споруди вважає не доцільним. Дешевше збудувати новий.

Веслувальна станція на озері Басів Кут також потребує капіталовкладень. Сто шістдесят тисяч гривень просить її керівництво аби перекрити дах, відремонтувати пірс та ігровий майданчик. Просять гроші у депутатів й на нові човни.

Обласні депутати допомогти спортивним спорудам обіцяють.

Втім поки кошти обіцяють лише на словах. Члени комісії будуть давати рекомендації щодо їх виділення на сесію обласної ради. Там і буде прийняте остаточне рішення.