Апеляційний суд Рівненської області скасував рішення Рівненського міського суду і таки визнав недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки на вулиці Київській, 67 і державний акт про право власності на землю, виданий київській фірмі "Дісан”.

Саме їй Рівне рада продала цю земельну ділянку ще у 2004 році. Та, як встановила перевірка обласної прокуратури, чиновники зробили це незаконно.

Нагадаємо, все почалося наприкінці січня минулого року, коли тут згорів житловий будинок. Тоді ніхто не постраждав, але як встановили правоохоронці, це був підпал. Тоді ж мешканці і дізнались, що землю, на якій стоїть їхній будинок, продали. Оскільки зробили це незаконно, проти службових осіб Рівне ради порушили кримінальну справу за фактом службового недбальства.

Рівне нський міський суд, який спочатку розглядав цю справу, відмовив у задоволенні позову прокуратури, але слідчі оскаржили це рішення в апеляційному суді. У результаті судді визнали договір купівлі продажу і державний акт на земельну ділянку на вулиці Київській, 67, виданий фірмі "Дісан”, недійсними.