Нового забарвлення набув конфлікт між ректором та студентами Рівненського державного гуманітарного університету. Довчивсь до бакалавра, переукладай угоду і здавай вступні іспити знову. Така перспектива чекає на студентів художньо-педагогічного факультету РДГУ. Вже вдруге вони намагались довести незаконність таких вимог ректорату вишу. Останній посилається на наказ міністра освіти, і свої дії вважає цілком правомірними.

Вдруге студенти спробували порозумітися з ректором РДГУ. Поясняюють, при вступі підписували угоду про навчання на 5 років. Тому повинні вчитись до здобуття звання спеціаліста, без змін. А дії ректорату, який намагається підвищити плату за навчання, та вимагає від балакаврів складати вступні істипи перед вступом 5 курсом називають неправомірними. За дітей вступиля і батьки.

Натомість керівництво вишу посилається на 6 пункт договору про навчання, а також постанову нинішнього міністра освіти про обов’язкове складання вступних іспитів після здобуття бакалавра. Категоричний у своїх заявах і ректор вишу. Єдине на що погодивсь керманич університету – зменшити плату за навчання для пятикурсників художньо-педагогічного факультету на півтисячі гривень.

Студентам від цього не легше. Вони сподіваються на допомогу юристів. Якщо ж і ті не допоможуть кажуть будуть шукати собі інший виш для продовження навчання.

Дискусія завершилася нічим, конфлікт не вичерпаний. Обидві сторони й далі трактують договір по-своєму. Ректор не збраються поступатись, і обіцяє студентів відрахують. А далі вони можуть знову складати іспити і вчитись на нових умовах.