Це кадри оперативного відео, відзняті при обшуку в його будинку в Зарічному. Співробітники податкової міліції шукають бухгалтерські документи про продаж ягід на понад 3 з половиною мільйони гривень.

Поспілкуватись із продавцем чорниць податківці не встигли – жінка-підприємець померла майже рік тому. Тим часом експерти встановили: її підпис у документах купівлі–продажу підроблений.

Як виявилось, пастор займався не лише релігійними справами, а й досить прибутковим бізнесом – а саме експортом ягід. При цьому, розповідають в податковій, винайшов спосіб як зменшити податкові платежі.

Але сам пастор звинувачення у підробці документів та ухиленні від сплати податків називає нісенітницею. Запевняє: він справно платить всі податки, а дії податківців, які увірвались до його будинку, називає бандитизмом.

Анатолій Полюхович розповідає: податківці діяли зухвало - увірвались до його будинку, погрожуючи йому та рідним зброєю. Особливо перелякались маленькі діти, які постійно плакали, - каже чоловік. Та найбільше пастора обурило коли його дружину начебто мало не скалічили.

Натомість податківці запевняють, що діяли виключно в рамках закону. Кажуть: за фактом підробки документів була порушена кримінальна справа, на проведення обшуку дозвіл дав суд, і він приніс результати.

Окрім документів, податківці вилучили готівки на 200 тисяч гривень та автомобіль «Мерседес СЛ - 500». Легковик, розповідають в податковій, мав перебиті номера кузова та агрегатів. А це ще одна підстава для порушення кримінальної справи. Утім, сам пастор проведений обшук називає не інакше як тиском на його бізнес та обіцяє скаржитись в органи влади.

Остаточну крапку в цій справі має поставити суд.