Сучасні люди — нащадки мавп чи Адама з Євою? Однозначної відповіді на це питання немає досі. Все більше науковців визнають, що в створенні світу не обійшлося без вищого розуму. Тоді як церква частіше схиляється до думки, що теорія еволюції Дарвіна не суперечить Біблії. Рівненські студенти не пасуть задніх — теж мають власне бачення. Яке — знає Світлана Сирота.

Теолог Хенк Дрост родом із Нідерландів. 25 років він був пастором однієї з тамтешніх церков. Нині Хенк разом із дружиною мешкає у Рівному. На диспуті в РДГУ, приуроченому 200-річчю від дня народження Дарвіна, біблійну теорію походження світу й людини Хенк викладав англійською - спеціально для студентів факультету іноземної філології. Проте у вивченні української голландський місіонер робить великі успіхи.

Як і годиться на справжньому диспуті, студенти мали власні, суто наукові контраргументи. Однак привілей бути нащадками мавп їх самих, вочевидь, не надто приваблює. Право на існування і власних прихильників матиме кожна з теорій, доки людство не отримає остаточних доказів тієї чи іншої. А поки відповідь на питання "звідки насправді походить усе живе і людина зокрема", як то кажуть, одному Богу відома.