Кредити без відсотків. Такої допомоги чекають фермери від держави. Інакше — просто збанкрутують. Через фінансову кризу та подорожчання позик ледь зводять кінці з кінцями. Як бути далі — радилися на черговій зустрічі. Подробиці — від Ігоря Шумика.

Сіють багато, а пожинають лише борги і збиток. Купити мінеральні добрива, запастися паливом і технікою, ще й кредит виплачувати — таке, кажуть фермери, вже не під силу. Посівна вже на порозі, а готова до її початку лише третина фермерів області. Найгірше в умовах кризи дрібним господарствам. Їх на Рівне нщині 40 тисяч. Великі виживуть, кажуть спеціалісти, але лише за рахунок кредитів, які обіцяє уряд.

П’ять мільйонів, ймовірно, перепаде і Рівне нщині . Але на всіх фермерів це замало. Тому треба шукати економні сфери, радять спеціалісти. Наприклад, не купувати імпортну техніку для обробітку землі.

Вартість добрива за місяць зросла вдвічі, техніка коштує мільйони, і погода, ймовірно, здивує. Тому більшість фермерів з пересторогою чекають посівної 2009 року.