Без тестів студентом не станеш. Якщо не зареєструвався, незалежне оцінювання не складеш. Часу для цього залишається обмаль. Як успішно пройти тест — з'ясовувала Оксана Конопацька.

До 3 березня триває реєстрація на участь у тестуванні. За прогнозами, його складатимуть понад дванадцять тисяч учасників з Рівне нщини. Це випускники не лише цього року, а й минулих.

Завбачливі майбутні абітурієнти ще від жовтня займаються на підготовчих курсах. Педагоги констатують: цьогорічні слухачі стали більш відповідальними. Адже розуміють: чим більше вони знатимуть, тим успішніше складуть тестування.

Із цього року до зовнішнього незалежного оцінювання готують і на приватних курсах. Такі послуги пропонують в одному з освітніх центрів. Пояснюють: учаснику тестування самотужки складно осягнути весь обсяг матеріалу.

Спробувати свої сили можна й на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. На ньому розміщене комп’ютерне тренувальне тестування з усіх предметів, крім іноземної мови, Та готуватися чи не готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання і як це робити — кожен вирішує сам. Головне, аби кількість балів у сертифікаті порадувала учасника тестування.