Чоловіки теж вміють шити. До того ж інваліди. Вчать їх цьому у Рівненському обласному центрі професійної реабілітації інвалідів, що в Олександрії. Люди з обмеженими фізичними можливостями тут здобувають професії швеї та оператора комп'ютерного набору

У Рівне нському обласному центрі професійної реабілітації інвалідів навчають та перенавчають шити та працювати з комп'ютерною технікою. Учні тут — інваліди 1-ої — 3-ої групи. Дехто має пухлини у голові, інші — цироз печінки, у частини — вади опорно-рухового апарату. Людмилі Кухарук із Радивилівського району 48 років. Вона з дитинства на візку. Ніколи ніде не працювала через вади здоров'я. Нині вчиться на оператора комп'ютерного набору.

Бути з комп'ютером на "ти" жінка хоче, аби спілкуватися з друзями у соцмережах. Але працювати за професією не має можливості. Що не скажеш про Максима Ілющенка. Двадцяти семирічний здолбунівчанин за фахом телерадіомайстер. Зараз вчиться на швею. Для мами вже дошиває спідницю.

У центрі інваліди не лише вчаться, а й живуть. У кожного власна кімната, є тренажерний зал, ліфт для пересування і хороше харчування.

За шість місяців навчання інваліди здружуються, а дехто, навіть, створює власні сім'ї.

Єдине що інвалідам не вистачає у центрі — це медичної реабілітації. Відповідно до законодавства заклад не може бути змішаного типу, тобто одночасно вчити і лікувати. Але обласні чиновники планують це питання вирішити.

Обіцяє обласне керівництво і допомогти інвалідам влаштуватися на роботу після закінчення навчання. Адже з 66-ти минулорічних випускників, третина знайшла роботу за фахом. Інші займаються швейною справою вдома.