На ремонт Рівненської АЕС бракує коштів. Про це йшлося на розширеній нараді з енергозбереження за участю Президента України Віктора Ющенка, який з робочим візитом відвідав Рівненщину. Глава держави також побував у пологовому будинку в Острозі та знову згадав про реконструкцію Клеванського замку. На чому ще акцентував увагу Президент — знає Олексій Кривошеєв.

Президент знову завітав на Рівне нщину. В Острозі Віктор Ющенко оглянув пологовий будинок, який відкрили минулого року. І встиг обдарувати одну з породіль. Нею стала Наталія Сомаш, яка напередодні народила сина.

На Хмельницькій АЕС він провів нараду, де одним з питань була добудова та модернізація атомних блоків на Рівне нській та Хмельницькій атомних станціях. Фахівці переконані: потужність реакторів на українських АЕС можна збільшити на 25 відсотків.

Термін дії першого та другого енергоблоків Рівне нської АЕС закінчується у 2011 та 2012 роках. Вже сьогодні проводяться роботи з їх модернізації та продовження терміну експлуатації. Також планується добудувати третій та четвертий блоки на Хмельницькій АЕС. На це, за словами Президента потрібно 24 мільярди гривень.

Потребують оновлення енергомережі та потрібно створити в Україні повний цикл з виробництва, використання й утилізації ядерного палива. На думку Віктора Ющенка, це підвищить енергетичну незалежність та безпеку України.