Ректори — у пошуках інвесторів. Два навчальні заклади Рівного намагаються завершити корпуси-довгобуди. Для цього готові віддати частину приміщення під комерцію. Чим ще освітяни зваблюють інвесторів — знають наші кореспонденти.

Будівельників громадсько-побутовий корпус аграрного коледжу чекає 18 років. За цей час існуючий проект застарів, але керівництво закладу не втрачає надії знайти інвестора для довгобуду на розі вулиць Дубенська — Чернишова. Готове навіть піти на суттєві поступки.

Замість спорткомплексу інституту культури виросли чагарники. Остання спроба завершити об’єкт на вулиці Чорновола теж провалилася. Інвестора, який одержав дозвіл на будівництво в Міністерстві освіти, сполохали рекреаційною зоною.

Керівництво РДГУ руки не опускає, а новим бажаючим пропонує взаємовигідні умови.

Допомогти з інвесторами навчальним закладам прагне рівненське відділення Фонду держмайна. Довгобуди аграрного коледжу та РДГУ можуть виставити на приватизацію вже в цьому році.

Якщо в Києві заборонять продавати довгобуди з аукціону, ректори й далі шукатимуть інвесторів. Сподіваються, в умовах кризи це виявиться легшою справою, бо можна зекономити на будівництві.