У рятувальників — гаряча пора після зимових морозів. Тепер вони частіше патрулюють міські водойми. Кажуть, ті стали небезпечними, адже починає танути лід. Натомість справжніх аматорів зимової риболовлі цим не злякати. Чи виправдовує улов ризик піти під лід — з'ясовував Андрій Лобчук.

Рівне нські рятувальники закликають громадян не виходити на лід. Втім, потріскана і місцями вже тонка крига не лякає рибалок на Басівкутському озері. Щодня тут збирається з десяток відчайдухів, яким найкраще відпочивається взимку поблизу ополонки з вудкою в рухах.

Натомість МНСники наполягають: нині небезпечно рибалити на льоду. Рятувальники кажуть, на щастя, цьогоріч вони не витягували нікого з крижаної води. Але переконують, що готові до надзвичайних ситуацій на воді.

Нині товщина льоду на Басівкутському озері сягає менше десяти сантиметрів. МНСники кажуть: це вкрай небезпечно, тому й самі без причини на кригу не виходять. Крім цього, нагадують, що далеко не на всіх водоймах Рівного та області працюють рятувальники і в разі небезпеки не завжди вони встигнуть допомогти. Тому просять не забувати: кілька рибин не варті того, аби ризикувати через них життям.