Половину техніки у рівненських школах треба модернізувати. Термін її використання перевищив п’ять років, тому, за міністерськими мірками, на часі — заміна комп'ютерів. Чи все так погано у кабінетах інформатики — досліджувала Ірина Ничипорук.

Мови програмування Бейсік та Паскаль у школі — лише на старих стендах. Їх учням замінили Турбо Паскаль, С++ та Делфі. Шкільній техніці під силу сучасніші мови програмування та операційні системи. Проте й вона потребує заміни.

Раніше комп’ютерами у школі користувались десять, а то й більше років. Тепер машина з п’ятирічним стажем роботи вважається застарілою. Цены на компьютеры можно посмотреть на сайте тут Хоча вчителі технікою задоволені. Мовляв, п’ять років — не причина для паніки. У школі запевняють: на таких комп’ютерах працювати можна. Але й від нових не відмовляться. Адже техніка у школі актуальна, а електронні підручники цікавіші за звичайні.

Поки управлінці акцентують на комп’ютерах, школи зацікавлені у… нових меблях. Адже парти й стільці у кабінеті інформатики нормам не відповідають.