Громадськість - вимагає. Перевізники - проти. І готові продемонструвати це акціями протесту. Розставити крапки над “і” збирається міська влада. Подробиці - в Юліани Тет.

Гривня п’ятдесят. Стільки платить пересічний рівнянин за проїзд у маршрутному таксі. Але чи виправдана така сума? У цьому засумнівалися представники однієї з політичних сил Рівного. Політичні активісти заявили: тариф у гривню 25 відповідає потребам приватних перевізників. Мотивують це здешевленням дизпалива. До того ж наголошують: у тарифних розрахунках, поданих громадською організацією “Спілка водіїв”, завищені витрати та занижений реальний пасажирооборот.

Перевізники з цього приводу мають іншу думку. Власники маршруток дивуються: чому ніхто не враховує, що вони перевозять і пільгову категорію громадян?

В Антимонопольному комітеті Рівне нської області заяву про необ’єктивність отримали, але конкретних розрахунків на тарифи не мають. Попросили розібратися у ситуації Державну інспекцію контролю за цінами в області. Там кажуть: усі розрахунки повинно робити міське управління транспорту, а не “Спілка водіїв”. Втім, нарікають: останнє підвищення тарифів у Рівному спричинило ряд порушень у міжміських перевезеннях.

Перевізники запевняють: якщо діючі тарифи таки зменшать, їм не буде за що обслуговувати маршрутки. Тоді дорога їм - на металобрухт.

Але влада просить перевізників не прибіднятися. Об’єктивним тарифом можновладці вважають цифру навіть меншу за гривню 25.

Питанння зниження тарифів повинні розглянути на найближчому засіданні міськвиконкому. Для цього була створена спецкомісія з представників усіх фракцій Рівне ради. Але міський голова Рівного Володимир Хомко сумнівається, що виконком знизить тарифи. Адже в такому випадку перевізники погрожують припинити свою роботу.