Ставлення рівнян до НАТО неоднозначне. Це показав прямий телеміст "Рівне-Брюсель". По той бік екрану з рівнянами спілкувався посол Литви в Північноатлантичному Альянсі. Із цього боку прийшли студенти, громадські активісти і політики. Поступово обговорення перетворилося на гостру дискусію. Тетяна Коваль вислухала всі "за" і "проти".

Просвітницька кампанія щодо НАТО зібрала прихильників та опонентів вступу України до Альянсу. Організатори обговорень намагалися донести інформацію про структуру та взаємодію України з НАТО. Послухати посла Литви в НАТО у прямому телемості "Рівне -Брюсель" прийшли студенти.

З-поміж питань безпеки, забезпечення армії, охорони кордонів, допомоги у розв'язанні конфліктів, порушили питання суто НАТівське. Запитували про вибори на пост генерального секретаря НАТО.

Різко щодо відповіді на задане послу питання висловився офіцер колишньої Радянської Армії. Зі слів викладача, завдяки цьому присутні побачили відмінність у поглядах в українському суспільстві.

Представник Соціалістичної партії розповів послу про неоднозначність українців у підтримці вступу до НАТО.

Чи вступати до НАТО — українці скажуть на референдумі. Цю думку підтримує Лінас Лінкевічус. Щоб двері відчинили, у них потрібно стукати.