На Рівненщині майже не залишилося об'єктів, які можна було б приватизувати. Пік передачі майна державних підприємств припав на середину 90-их. На Рівненщині лишились одиничні об'єкти, які ще не у приватних руках. Як змусити ефективно використовувати вже приватизовані потужності та чому відчуження держмайна має плачевні наслідки говорили сьогодні на засіданні громадської ради при Рівненській облдержадміністрації.

Обговорення процесу приватизації громадська рада почала з витоків. Експерти відзначають, через розпродавання за часи незалежності фактично пропали великі промислові та сільськогосподарські підприємства.

В області за 20 років приватизували 854 об'єкти державної та тисячу 440 комунальної власності. За минулий рік змінили форму власності 18 об'єктів, тоді як у 95-96-му їх кількість сягала 7 сотень. Тоді і були приватизовані організації та підприємства всіх галузей.

Втім, і з приватизованими об'єктами на Рівне нщині є проблеми. Тільки після зміни власника радіозаводу роботу втратили 7 тисяч людей. А все тому, зізнаються експерти, що зобов'язувалися зберегти робочі місця в області одиниці підприємств. І не виключають, що на черзі приватизації землі та соціальні об'єкти.

Переподіл - процес безперервний, він і надалі триватиме, кажуть члени громадської ради. Але змусити ефективно використовувати нажите майно можна іншим чином.

Пропозицій і звернень члени громадської ради до столичних чиновників не писатимуть. Резолюція обговорення проблем приватизації в області одна: не забувати імена тих, хто допустив тотальну "прихватизацію" державного майна.