За ці гроші жінка пообіцяла зняти з його сім’ї вроки. Чоловік пригадує: він саме працював на подвір’ї, коли до нього підійшли дві циганки.

Спочатку вони запропонували придбати якийсь товар, а потім одна з них сказала, що сім’ї Адама загрожує смертельна небезпека.

Чоловік і не зчувся, як віддав циганці всі сімейні заощадження – загалом 8 тисяч гривень. Коли ж отямився, жінок уже не було. Про шахрайок одразу сповістили голову сільради, який викликав правоохоронців. Тим часом Адам Каток разом з сином кинувся наздоганяти циганок, та їхнє авто застрягло у полі. Теж саме трапилось і з машиною, якою їхали шахрайки — біля лісу авто сіло на днище. Там їх і затримали працівники міліції.

За підозрою у крадіжці грошей міліціонери затримали 44-річну Тетяну з Сумщини. Жінка розповіла, що разом з донькою вони зайшли до Адама продати придбаний у Хмельницькому товар. Та коли побачила, що має справу з пенсіонером, вирішила його ошукати.

Тетяна вже має судимість за аналогічний злочин. А невдовзі матиме ще одну. Проти неї сарненські міліціонери порушили кримінальну справу за фактом крадіжки.

Правоохоронці закликають жителів Рівне нщини бути обачними під час спілкування з підозрілими особами циганської національності, у жодному разі не вірити їхнім розповідям про майбутню небезпеку і тим більше не віддавати їм гроші чи золото.