Рівненщині катастрофічно бракує лікарів-педіатрів. І це при тому, що за рівнем народжуваності рівняни лідирують. Лише в минулому році в області народилось понад 15 тисяч малюків. Тому, аби покращити професійний рівень рівненських педіатрів, у рівному відбулась науково-практична конференція. Професори зі всієї України ділились досвідом та новими методами лікування дітей.

Вирішувати проблеми педіатрії рівненським лікарям допомагатимуть науковці зі всієї України. В Києві розробили спеціальну освітню програму для педіатрів з різних регіонів. Вона допоможе медикам опанувати нові методики лікування дітей і навчить як правильно спілкуватись з малечою. В Рівне нському обласному управлінні охорони здоров"я занепокоєнні нестачею кадрів у педіатрії. На Рівне нщині лікарів-педіатрів вдвічі менше ніж в інших областях. ситуацію ускладнює ще й великий рівень народжуваності. За цим показником Рівне нщина - лідер в Україні.

Рівне нські педіатри отримали від науковців сертифікати. Тепер вони фахівці з новими навиками і підходами в педіатрії, - сподіваються організатори конференції. Після Рівного вони планують відвідати інші обласні центри України. Насамперед ті, де немає медичних університетів. Аби допомогти медикам якісно лікувати українських дітей.