Депутати прийняли закон, який визначає, хто під час мораторію, який діє до 1 липня цього року, може проводити ревізії щодо малого бізнесу (як юридичних, так і фізичних осіб).

Відтак спрощенців може перевірити СЕС на предмет дотримання санітарного законодавства та держорган у справах захисту прав споживачів, якщо, надійде скарга від покупця щодо якості товару або незадовільного відношення у магазині.

Також отримає право на планові і позапланові перевірки Пенсійний фонд. Але лише щодо тих підприємців, діяльність яких віднесена до середнього ступеня ризику - нерегулярно платять внески до ПФУ або їх розмір став менше звичайного.

У той же час для податкової, міської влади та пожежних табу на перевірки триватиме до 1 липня. Якщо Президент підпише закон, він вступить в дію на наступний день після опублікування. Автори закону переконані, що цей документ зменшить адміністративний тиск на бізнес з боку влади. А от підприємці побоюються, що влада почне зловживати перевірками, вибиваючи хабара. Пише Сегодня.