Недоступним для туристів стає культурно-археологічний центр Пересопниця, збудований минулого року на Рівненщині. До нього, окрім рейсового непрямого автобусу, що їздить лише 4 рази на день - дістатися можна лише власникам автівок.

У музеї стурбовані, кажуть відвідувачів могло б бути у рази більше, адже сам центр відомий вже далеко за межами країни.За півроку, з часу відкриття, культурно-археологічний центр "Пересопниця" відвідало 30 тисяч туристів. За цей час заклад заробив 100 тисяч гривень. Але і туристів, і грошей могло би бути більше, - переконаний директор.

У селі торік збудували музейний комплекс, бо на 2011-й припали 450-ті уродини Пересопницького Євангелія. На ньому нині присягають Президенти України. Щоб відзначити ювілей як слід, місцеві чиновники узялися за розвиток села, де двоє монахів завершили переклад й написання Євангелія. У Пересопницю за півроку вклали 50 мільйонів гривень. За ці гроші спорудили будівлі музейного комплексу, заасфальтували до села дорогу й провели людм газ. На відкриття культурно-археологічного центру Президента таки дочекалися.

На святкуванні 450-ї річниці Пересопницького Євангелія Віктор Янукович пробув ледь більше години. Але тепер на Рівне нщині є музей із 18-ма працівниками, а в обласній скарбниці побільшало видатків. На утримання культурно-археологічного центру цьогоріч витратять півмільйона гривень. Таку суму музей міг би заробити самостійно, якби туристів було більше. Затійник розбудови села, проблеми не бачить.

Нині до села 4 рази на день їздить автобус за маршрутом Рівне -Сухівці через Дятьковичі. Два рейси дуже ранні, є один вобід та вечірній. Їх побільшає, якщо до відповідного висновку дійдуть транспортники. Вони можуть розробити навіть окремий маршрут Рівне -Пересопниця, якщо туристів буде достатньо. Не як туристи, а як артисти хотіли б приїздити до Пересопниці вихованці танцювальних ансамблів "Перлинка" й "Полісяночка". Вони зустрічали Президента й танцювали першим відвідувачам. Загалом їхні враження від місця позитивні, але недоліки є.

Тим часом у музеї режим економії, - каже директор. Якщо ж туристи таки до музею зможуть дістатися, коли їм це зручно, то сухих дерев по селу музейники не шукатимуть. Займуться наповненням експозиції й організацією фестивалів.