Дванадцятеро молодих дарувань відтепер поповнили лави випускниів ШУЖУ. А це нагадаємо проект Видавничого дому ОГО та Першого Місцевого. Упродовж десяти вечорів учасники Школи дізнавались про роботу журналіста зсередини: хтось - для того, аби краще визначитися з майбутньою професією, хтось - для власного розвитку, аби розширити кругозір та вдосконалити навички спілкування.

Одинадцятикласниця Єфросинія щодня долала більше двохсот кілометрів - спочатку на заняття до Рівного, потім - додому, в село Зносичі на Сарненщині, і так - десять днів. Усе для того, аби чітко визначитись із майбутньою професією - за допомогою Школи універсального журналіста.

Десять вечорів занять позаду - і свій висновок дівчина зробила. Телевізійні проби у студії Першого місцевого - своєрідний фінал десятиденних занять.

І весело, і корисно, і пізнавально - враження випускників від навчання однаково позитивні, але запам'яталось, звісно, кожному своє.

Кінець однієї історії - це початок іншої. Ця фраза часто звучить на заняттях Школи універсального журналіста. А отже, попереду - нові школи, причому - зовсім незабаром. Приміром, старшокласників, які планують стати студентами-журналістами, чекатимуть вже у березні, на дводенній Школі універсального журналіста в Острозькій академії. А всіх бажаючих - як учнів, так і студентів та молодь - десятиденна Школа на базі Першого місцевого запросить на навчання у квітні.