Нині свої кваліфікаційні роботи захищали випускниці Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Професії кравця вони навчалися півроку. Тепер уміють шити халати, спідниці, брюки, сукні. У своїх же виробах дефілювали перед атестаційною комісією в одному із залів навчально-виробничого комплексу.

Юлія Пелех уже має фах — вона менеджер. От тільки із роботою дівчині не щастило. Вирішила навчитися заробляти на життя руками.

Нині Юлія та її одногрупниці підтверджували свої знання та вміння, дефілюючи по подіуму. Атестаційній комісії та роботодавцям вони показали чого навчилися за півроку: халати, спідниці, брюки, сукні. Не лише кравців, фахівців 50-ти професій навчають у Рівне нському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Не складали поки що іспити, але показали свої роботи кондитери, бармени та офіціанти. Вони — гідна конкуренція на ринку праці, - переконаний директор обласного центру зайнятості.

А ще у службі зайнятості переконують: вже незабаром потреба у китайських речах відпаде. Навчені кравці шиють якісніше та краще.