А їх у нас 14,5 мільйонів гривень. Спершу, кажуть обласні чиновники, розрахуються із будівельниками, які торік зводили соціально важливі об’єкти - школи, медзаклади, дитсадки та дороги.

Заборгованість сподіваються ліквідувати за рахунок внесених змін до бюджету. За них на позачерговій сесії проголосували депутати обласної ради. Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко зазначив, що це дозволить генпідрядникам нарешті виплатити зарплату своїм працівникам та сплатити податки. Окрім будівельних організацій, вдасться ліквідувати й іншу кредиторську заборгованість, кажуть в адміністрації.

А от куди пішли бюджетні кошти, які минулого року область витратила на будівництво, перевірить спеціально створена комісія. Увійти до неї запропонують представникам усіх фракцій обласної ради. Разом із громадським контролем усі новозбудовані чи відремонтовані заклади перевірить також і КРУ. Відповідне розпорядження про створення комісії має підписати голова облдержадміністрації Василь Берташ.