Своїх полеглих в Афганістані синів вирішила вшанувати Дубенщина. Там встановлять меморіальні дошки на честь 9-ох земляків, котрі не повернулися з тієї війни. Напередодні вже встановили перші три. Місцева влада, бойові побратими, земляки та рідні вшанували загиблих воїнів-афганців Дубенщини богослужінням, квітами і теплими словами пам'яті.

В'ячеслав Ковальчук із невеличкого села Білоберіжжя загинув у Афганістані три десятиліття тому. Щоб зрозуміти горе матері, яка втратила єдиного сина, слова не потрібні.

Світлана Соборук навчалась із В'ячеславом у одному класі. Каже, дітей у школі тоді було більше, ніж нині, а ось ігри, спорт, дозвілля - все як і тепер: безліч незабутніх світлих спогадів юності. Дружба, взаємодопомога, бойове побратимство - найяскравіші спогади про ті роки і в тутешнього сільського голови. Але у Віктора Рев'юка спогади особливі: він - також афганець.

Пам'ять про полеглих, допомога їхнім родичам та колишнім афганцям, яким пощастило повернутись із тієї війни живими - свята справа для місцевої влади, каже очільник району.