Німецька мова стає ближчою рівнянам. А все завдяки так званому Гете-інституту з яким співпрацює рівненська обласна бібліотека. Вже протягом 5-ти років німецькі партнери безкоштовно надають книги в користування книгозбірням України. Ті в свою чергу створюють німецькомовні клуби, які можуть відвідувати користувачі бібліотек.

Марія Пархомчук вільно володіє німецькою мовою, її ж і викладає в одному з рівненських вишів. Та чи не кожного тижня знаходить хвилинку, аби завітати до обласної бібліотеки. Каже, у відділі іноземної літератури чи не найбільший вибір книг німецькою.

Рівне нська обласна бібліотека одна з 20 книгозбірень в Україні, що підтримує програму Гете-Інституту „Заочний абонемент”. В рамках співпраці раз на пів року німецькі партнери постачають в бібліотеки відносно не дорогими та рідкісними книгами обмінюючи їх на старі. Окрім того, користувачі і самі можуть замовити потрібну літературу.

Нині до обласної бібліотеки завітала представник Гете-Інституту Регіна Ангут-Фрам. Розповідає, неабияк задоволена співпрацею з рівненською книгозбірнею.

Регіна Ангут-Фрам додає, віднині користувачі іноземного відділу покращити свою німецьку зможуть безпосередньо в Німеччині. Поїздка до цієї країни – головний приз конкурсу „Я створюю книгу”. Деталі конкурсу можна дізнатися у бібліотеці.