Чудо на Здолбунівщині. У селищі Мізоч в оселі місцевої жительки оновилося відразу три ікони. Вже два тижні, як хатина Марії Довгаль стала місцем паломництва. Щодня сюди приходять односельчани, аби помолитися святиням. Бачив чудотворні образи Андрій Лобчук.

Цим образам понад сімдесят років. Дві ікони Почаївської Богоматері дістались Марії від свекрухи, а Ісус Христос — від тітки. Власниця розповідає, що донедавна на них майже нічого не було видно. Тепер — як новенькі. Жінка каже: ікони спочатку засяяли, а потім кольори стали, навіть більш насичені, ніж колись. А поблизу очей на одній з ікон з'явилися сліди від сліз.

Вже два тижні оселя Марії Довгаль — місце паломництва. За цей час тут побувало чи не усе село. Щодня, з ранку до ночі віруючі йдуть сюди, аби вклонитися чудесним іконам та помолитися. Місцеві мешканці вважають оновлення ікон справжнім дивом. Погоджуються з ними і священики. І вже хочуть перенести святині, хоча б на певний час, у храм, аби більше людей могли їх побачити.

Люди згадують: це не єдине оновлення ікони у цих краях — у сусідньому селі був схожий випадок. Тому вірять, що із цим знаменням прийшло і благословення Боже на селище. Поки що ж все більше людей йдуть подивитись на диво, помолитись Господу і Його Матері.