Депутати Рівнеради та міська міліція взялися повоювати із оголошеннями на стовпах і на стінах будинків в обласному центрі. Втім вирішили боротися не лише батогом, тобто штрафами, але й пряником - у вигляді додаткових вільних рекламних площ.

Заклеєні оголошеннями стовпи і стіни намуляли очі рівненським депутатам. Вони зібралися у спеціальну комісію, щоб побороти несанкціоновану вуличну рекламу. Міліціонери тепер активніше складатимуть протоколи на тих, хто псує наліпками міські пейзажі. Водночас депутати розуміють, що дістатися самих рекламодавців в такий спосіб не вдасться, до того ж самим тільки батогом діяти неправильно

Альтернативу і депутати, і комунальники бачать у додаткових площах для безкоштовної реклами. Нині місто має півтора десятка великих щитів, які зазвичай використовують на вибори. Зробити більше їх могли б підприємці - за умови розміщення там власної реклами. Нині міські обранці шукають таких охочих. А розклеювання оголошень на будинках можуть впорядкувати і самі мешканці, і комунальники - розвісивши спеціальні дошки на дверях під'їздів - власним коштом чи підключивши бізнес.

Тим часом депутати обіцяють провадити і роз'яснювальну роботу: телефонувати за номерами, вказаними на розклеєних аби-де оголошеннях і попереджувати рекламодавців про незаконність такої реклами. Мають у запасі і радикальніші методи - обклеювати зірваними зі стовпів оголошеннями офіси вказаних там фірм. Однак сподіваються, що до цього не дійде.