Пішов добровольцем в "АЗОВ". На майдані Незалежності Рівне попрощалося з Героєм Олексієм Гуменюком. Отримавши повістку чоловік не став чекати визначеного часу та сам пішов в "АЗОВ". Страшною звісткою надійшло сповіщення для родини Олексія, що він зник безвісти. А згодом повідомили, що молодший сержант Олексій Гуменюк загинув у бою на Донецькому напрямку.

У Рівному проводжають в останню дорогу полеглого захисника Олексія Гуменюка з позивним "Бар".

Олексій народився у Рівному. Закінчив Квасилівський ліцей, а за тим, опанував спеціальність «Архітектура, будівництво, цивільна інженерія» у Рівному. Зі слів рідних, Олексій мріяв стати військовим, але мав певні проблеми з серцем. Але життя склалося інакше і з початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем в "АЗОВ".

Рідні кажуть, Олексій був світлим, дружнім юнаком, який любив дітей.

Заступник командира роти з позивним "Чезет" пригадує Олексія Гуменюка надійним другом, товаришем та відповідальною людиною.

Страшна звістка надійшла до рідних, що Олексій зник безвісти, а згодом повідомили, що Герой загинув 9 вересня на Донецькому напрямку. Тіло Героя певний час залишалося на непідконтрольній Україні території, нарешті його вдалося повернути додому

Загиблому Олексію Гуменюку був 21 рік. Вічна слава і шана Герою.