Майже півтори тисячі пожеж з початку року на Рівненщині. Загинуло на них дев`ятнадцять людей, серед яких одна дитина. Тому з настанням опалювального сезону рятувальники вчергове вирішили нагадати жителям області елементарні правила пожежної безпеки. Як усе відбувалося, бачили наші журналісти.

Це будинок у селі Біла Криниця. Проживають у ньому дві жінки похилого віку. Пічного опалення у них немає, тому рятувальники нагадали як безпечно користуватися газовою плиткою.

Вручивши жінкам пам`ятку про елементарні правила пожежної безпеки працівники ДСНС завітали й до багатодітної родини із Сумщини. Тетяна каже, про те, що з вогнем гратися небезпечно дітям розповідає регулярно.

Не оминули рятувальники й ще одну багатодітну сім`ю, в якій виховують чотирьох дітей.

А ще необхідно слідкувати, щоб у стінах печей і димарів не було тріщин, усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, були поштукатурені та побілені. І головне не забувати час від часу чистити димохід.

Також рятувальники заїхали й в сусіднє село, Антопіль, до чоловіка з дружиною із Маріуполя. Проживають вони тут із серпня. Володимир майже все життя пропрацював головним енергетиком тож про важливість дотримання правил пожежної безпеки та наслідки їх порушення знає не з чуток.

Рятувальника кажуть, що цьогоріч лише в Рівненському районі під час опалювального сезону сталося 38 пожеж.

Загалом, з початку року на території Рівненщини сталося 1396 пожеж. Дев`ятнадцять людей з яких одна дитина на жаль загинули. Тому рятувальники наголошують на сумлінному дотриманні правил пожежної безпеки усіма жителями області.

Читайте також: Понад 30 музеїв при закладах освіти Рівненщини стали зразковими