"Надзвичайна ситуація у Рівному". В обласній лікарні надали допомогу постраждалим при застосуванні хімічної, біологічної, радіологічної та зброї масового ураження. Медзаклад розгорнув спеціальні намети у зоні санітарної обробки. Що ж саме відбулося на території медзакладу - дивіться далі сюжеті.

У Рівному надзвичайна ситуація. Декілька карет швидкої допомоги примчали на подвір'я Рівненської обласної лікарні. Медики надають допомогу першим постраждалим хімічного, біологічного та радіологічного ураження.

Щоправда, це лише планові навчання на випадок, коли до лікарні справді потраплять постраждалі від зброї масового ураження.

Подібні навчання це необхідність, особливо під час війни, а також обов'язок, який регламентує НСЗУ. Цього разу медперсоналу розповідали про зону деконтамінації, тобто санітарної обробки. Вона складається із двох етапів.

Після обстеження потерпілих відправляють, за потреби, на КТ чи МРТ, або ж до реанімації. Медики кажуть, що зазвичай така процедура дуже складна, бо задіяно дуже багато персоналу, сил та засобів. Але в сучасних реаліях такі навчання є необхідними, щоб бути готовими до усіх непередбачуваних ситуацій.

Читайте також: У Рівному працівники СБУ перевіряють документи громадян та оглядають автівки