Рівне утеплило 3 дитсадки за півтора мільйона євро. Це стало можливо завдяки гранту для термомодернізації від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО. За ці гроші утеплили дитячі садочки, провели внутрішні ремонти та закупили медичне обладнання для дітей з інвалідністю. Як тепер виглядає фінальний результат - дивіться далі.

На подвір'ї рівненського центру пагінець зібралися місцева влада та представники НЕФКО. Усі проводять ревізію реалізованого проєкту щодо термомодернізації. Це один із трьох закладів, який модернізували за гроші від Європейського Союзу. Хоча через війну проєкт був під загрозою втілення.

Окрім центру "Пагінець", за 2023-24 роки енергоефективну модернізацію втілили у навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина» та заклад дошкільної освіти №35. Їх відвідують приблизно 410 дітей. Серед вихованців є внутрішньо переміщені особи і діти з особливими потребами та інвалідністю.

Проєкт було профінансовано Європейським Союзом у межах гранту в розмірі півтора мільйона євро та впроваджено НЕФКО.

Завдяки модернізаційним заходам Рівне зможе зменшити витрати з бюджету громади шляхом скорочення споживання тепла, електроенергії та води. До слова, це вже четвертий реалізований проєкт у співпраці з НЕФКО на загальну суму понад 3,5 мільйони євро. Крім того, за грантові кошти буде модернізовано вуличне освітлення, включаючи заміну ламп на енергоефективні, на магістральних та другорядних вулицях Рівного.