Виїзна вакцинація від грипу. Працівники Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб колективно щепилися від цієї недуги. Це ж саме зробити напередодні зростання кількості хворих на грип радять й іншим жителям області. Зокрема, щоб вберегтися від можливих ускладнень хвороби. Деталі розкажуть наші журналісти.

Грип складний в тому, що дуже важкі ускладнення на серцево-судинну систему. Тому щороку щеплююся, - каже СВІТЛАНА МУЗИЧУК, яка вакцинувалася від грипу.

Цей рік також не виняток. Жінка працює в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Її робота входять до групи ризику, тож там уже не вперше організовано вакцинують колектив від грипу.

На Рівненщину було доставлено тисячу двісті доз вакцини Джусі Флю проти грипу для медичних працівників на безоплатній основі щоб щепилися групи ризику оскільки медики контактують з хворими на інфекційні захворювання. Тому на область ми маємо тисячу двісті доз, які розподілили на всі заклади охорони здоров`я і медики можуть вакцинуватися на робочому місці, - каже ?ІВАННА ЛЕБЄДЄВА, завідувачка відділу імунопрофілактики обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

В центрі додають, що з кожним роком все більше жителів області виявляють бажання вакцинуватися від грипу.

 Люди активно почали щеплюватися як тільки вакцина надійшла в аптеки. Загалом люди вакцинуються від грипу активно бо це потрібно робити перед епідсезоном коли немає великої захворюваності. І щоб був час щоб сформувався імунітет від захворювання, - зазначає ІВАННА ЛЕБЄДЄВА.

Щепитися від грипу усі охочі можуть попередньо придбавши вакцину в аптеці.

В аптеках є і Ваксі Грип і Джусі Флю проти грипу. Тому всі можуть вакцинуватися. Не залежно з ким підписана декларація людина може звернутися до будь якого пункту щеплення і отримати там щеплення, - додала пані Іванна.

Наразі на території Рівненщини випадків захворювання на грип лікарі не реєстрували. Проте з кожним днем збільшується кількість хворих на ГРВІ.

Щотижнево ми фіксуємо +500 випадків. Зокрема, на минулому тижні було зареєстровано більше 5 тисяч випадків ГРВІ. Епід порогу не фіксується перевищення. Ми очікуємо цей епідсезон більш різноманітніший в збудниках ГРВІ. Загалом в минулому році в нас реєструвався грип А, Б, кока-вірус, рино-вірус, пара грип. В цьому році ми лабораторно не зареєстрували грипу. Проте в області циркулює рино-вірус, пара грип і сарс оф два, - каже ЮЛІЯ ТЕРЕНТЬЄВА, завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб обласного центру контролю і профілактики хвороб.

Зростання кількості хворих на грип медики очікують наприкінці осені. Тому щоб уникнути тяжких наслідків перебігу цієї недуги власним прикладом показують необхідність вакцинації.