У 1992-му Верховна Рада обрала його державним символом. Сьогодні місто у знаменах кольорів неба і колосся - для рівнян ознака свята. А для комунальників - неабиякий клопіт, як з'ясував Ігор Шумик.

Блакитний та жовтий символізували Україну здавна. Згадки сягають часів короля Данила Галицького. Ці кольори з’являлись на клейнодах у часи кріпаччини і козацької доби. Синьо-жовтий пропор був символом Української Народної Республіки ще в минулому столітті. Тож візитівкою держави у світі вони стали невипадково, кажуть у музеї.

Нині знамена вивішені у закладах освіти та на адмінбудівлях. А найперше синьо-жовте полотно у Рівному з’явилося на даху міськвиконкому. Нині воно у музеї під склом — як пам’ятка історії. Сьогодні у Рівному державні прапори побачиш нечасто. Хіба що на свята - містом вивішують до півтисячі знамен.

Тканина, з якої виробляють полотно, коштує недорого, метр — понад 10 гривень, проте її потрібно немало. Щороку доводиться оновлювати прапорний "гардероб", бо після свят блакитно-жовтих стягів меншає утричі.