Військово-прикладні змагання «Юнацький резерв» на кубок Центру спеціального призначення Національної гвардії України «Омега» відбулись днями у Львівському ліцеї імені Героїв Крут.

Такі змагання серед майбутніх військових в Україні проводять вперше. Їх приурочили до Дня Героїв, який в Україні відзначають 23 травня.

У заході взяли участь 12 команд військових ліцеїв та коледжів з усієї України, серед них і команда Обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою в м. Острог імені Костянтина Івановича Острозького.

Юнаки змагалися у шести важливих для майбутніх офіцерів дисциплінах: комбінована військово-прикладна естафета, управління дронами, вогнева підготовка, військово-прикладне орієнтування, марш-кидок по пересіченій місцевості з тактичним завданням та пейнтбол.

У підсумку, представники Острозького військового ліцею вибороли ІІІ командне місце, продемонструвавши високу підготовку та злагодженість дій.

В індивідуальному заліку зі стрільби з пневматичної гвинтівки ліцеїст І курсу Роман Грицюк виборов ІІ місце з результатом 94 бали.

По завершенню змагань переможцям вручили кубок Центру спеціального призначення НГУ «Омега» та диплом.

Про це повідомила пресслужба Рівненської облради.