Фото ілюстративне
Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал» планує провести реконструкцію очисних споруд в смт.Квасилів.

Обладнання відпрацювало свій ресурс та потребує заміни. Про необхідність ремонту очисного комплексу йдеться вже не один рік, однак роботи є дороговартісними.

Голова обласної ради Андрій Карауш у своєму Telegram-каналі повідомив, що кошти все ж таки знайшли і реконструкція розпочнеться.

- Фінансова можливість врешті втілити цей проєкт з’явилась завдяки Програмі транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027.

На заключній сесії моніторингового комітету, членом якого я є, вдалось додати ще два об’єкти для нашої області, тож тепер за три роки на Рівненщину має прийти не 5,2 млн євро, а 7 млн.

Проєкт щодо очисних – це 1,7 млн євро.

Реконструкція матиме кілька позитивних наслідків: споживання енергоресурсів зменшиться, відбудеться автоматизація виробничих процесів і, що важливо – зменшаться так звані "гранично-допустимі концентрації", це великий плюс для екології, – зазначив голова РОР. 

Читайте також: У Рівному на Білій ремонтують дощову каналізацію