Саме стільки часу терпіли незручності жителі села Пугач, що на Сарненщині. Через гранітні кар’єри, у яких видобувають каміння, у криницях зникла вода. І в село воду почали привозити. Втім напередодні Нового року ситуація докорінно змінилася.

Криниці у селі Пугач, що у Сарненському районі порожні вже майже 40 років. Воду до них привозили і заливали з сусідніх населених пунктів. Води в селі не стало через гранітні кар’єри. На території селищної ради їх три і глибина кожного сягає більше 500 метрів.

Аби напоїти худобу, попрати люди чекали дощу. Збирали дощові потоки у бочки та балії. Вода, яка інколи з’являлася у криницях була непридатною для пиття через високий вміст заліза.

Напередодні Нового року у селі відкрили централізований водогін. Більше двох мільйонів гривень обійшлися всі будівельні роботи, водонапірна башта та станція знезалізнення.

Вісімдесят відсотків жителів Пугача вже підвели воду до своїх домівок, інші ще копають траншеї. Чиновники ж радіють, що це останнє село у районі де стільки років не було води.