Апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким 47-річного рівнянина визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

ДТП сталась 1 червня 2018 року. Тоді водій таксі на автомобілі марки «Renault Megane», рухаючись по вулиці Дубенській в обласному центрі, порушив правила дорожнього руху, виконуючи розворот ліворуч з правої смуги руху, та допустив зіткнення із автобусом марки «SETRA».

На момент аварії в таксі перебувала знімальна група агенції журналістських розслідувань «Четверта влада». Внаслідок ДТП журналістка отримала травми середньої тяжкості, а відеооператор помер наступного дня у лікарні.

У грудні 2023 року вироком Рівненського міського суду водієві призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.

Обвинувачений своєї вини не визнав, а захисник таксиста, не погоджуючись із таким рішенням суду, оскаржив його до апеляційного суду.

Втім, Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора Рівненської обласної прокуратури та дослідивши вирок в межах апеляційної скарги, залишив його без змін.

Водій нині перебуває під вартою.

Про це інформує пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Сказав, що не пив, але з результатом драгера погодився: у Дубні водій порушив ПДР перед автівкою патрульних (ВІДЕО)