Завдяки прокуратурі Рівненщини у державну власність повернуть гідротехнічні споруди вартістю понад 2,3 млрд гривень.

Рішенням Господарського суду Рівненської області задоволено позовні вимоги Вараської окружної прокуратури та зобов’язано приватне товариство, зареєстроване у Києві, повернути у державну власність комплекс гідротехнічних споруд загальною площею 170 859 кв. м, які розташовані на території Вараського району.

Прокуратурою встановлено, що в 2016 році внаслідок незаконної державної реєстрації прав на нерухоме майно комплекс гідротехнічних споруд, загальною вартістю понад 2,3 млрд гривень, який на той час перебував у власності державного підприємства, перейшов у приватну власність.

Надалі, внаслідок внесення цих захисних дамб до статутного капіталу приватної юридичної особи та їх подальшого перепродажу, вказане майно опинилось у власності однієї з київських агрофірм.

Оскільки державне підприємство, якому належали спірні гідротехнічні споруди, наразі вже приватизоване – їх передадуть до регіонального відділення Фонду державного майна України, яке зможе його ефективно використовувати для отримання державою прибутку.

Читайте також: Житель Вараського району керував трактором напідпитку та без документів