Сьогодні виповнюється вісім років з дня створення Управління патрульної поліції в Рівненській області.

19 квітня 2016 року на Майдані Незалежності в Рівному, на вірність українському народові присягнули 193 молодих патрульних. Наразі колектив патрульної поліції налічує понад 1 тис. осіб і набір ще триває.

За цей час патрульні отримали понад 700 тисяч викликів, склали понад 400 тис. постанов за порушення правил дорожнього руху, за порушення громадського порядку склали понад 70 тис. адмінматеріалів.

Очільник ГУНП Віктор Шанський разом із заступником Русланом Стрельбіцьким, керівництво обласної влади та міста відзначили патрульних поліцейських за сумлінну службу та відданість в умовах правового режиму воєнного стану, - зазначають в поліції Рівненської області.

Почесною грамотою та пам’ятним знаком Рівненської обласної ради перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук нагородив співробітників поліції.


 

Під час заходу, начальник управління патрульної поліції в Рівненській області Сергій Мерчук повідомив, що керівник управління нацполіції передав патрульним 6 мотоциклів, і вже в цьому році тут планують впровадити мотопатруль.

Їхнє завдання – першими реагувати на повідомлення про правопорушення і надзвичайні події, у разі потреби надавати допомогу. Вісім років тому патрульні поліцейські стали символом змін як у правоохоронній системі, так і в державі в цілому. За цей час вони не розгубили довіру суспільства і залишаються важливою безпековою складовою життя нашої області, - сказав очільник області Олександр Коваль.

Стаття за матеріалами Рівненської ОДА та Рівненської облради.